2.10.2017

Kotitekoista kosmetiikkaa

Itsetehty kasvovoide.

Edellinen tyrnivoiteeni oli aivan loppussa joten piti taas tehdä kasvovoidetta. Käytän aina LimePop'in blogissa olevaa "Ravitseva VIHREÄ TEE -kasvovoide" -ohjetta perusohjeena jota muuntelen tarpeen mukaan. Tällä kertaa perusöljyksi valikoitui viinirypäleensiemenöljy, tyrniöljy sekä jojobaöljy ja vesifaasissa käytin laventelivettä. Tuoksuksi valitsin laventelin eteerisenöljyn.

Alussa kerään kaikki välineet ja ainekset käsille ja steriloin välineet sekä kosmetiikkapurkit kiehuvalla vedellä. Myös lämpömittarin anturin ja maidonvaahdottimen vaahdotuspään steriloin kiehuvassa vedessä.
ainekset
Voiteessa käytetyt ainekset ja taustalla steriloidut purkit kansineen kuivumassa.




























Ainesten mitaamisessa käytän tällaisia pipettejä.



























Tein voiteen ohjeen mukaan ja purkitin sen. Faaseja lämmittäessä elektroninen lämpömittari on todella kätevä kun siihen voi asettaa tavoitelämpötilan ja se piippaa kun se on saavutettu. Sekoittamisessa taas maidonvaahdotin on oiva peli! Voidetta tuli taas muutama purkillinen sillä minusta pienempi purkki on mukavampi esim. mukaanotettavaksi. Käyttämättömän voiteen säilytän jääkaapissa vaikka siinä on säilöntäainekin.
Valmis kasvovoide.



























Lopuksi teen vielä muistiinpanot tekemästäni voiteesta ja tallennan sen tietokoneelle. Laitan muistiin päivämäärän ja ainekset jotta osaan tehdä samanlaista voidetta uudestaankin jos koen sen onnistuneen. En tosin ole kertaakaan vielä tehnyt kahta kertaa täysin samanlaista voidetta. Kokeiltavia öljyjä ja kasvivesiä on niin paljon! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti