10.10.2017

Sadepäivien käsitöitä

Sukkien kudontaa kun ulos puutarhatöihin ei sateen takia viitsi mennä...

Kesä 2017 oli olematon ja sateinen, syksy taitaa jatkaa samaa rataa. Toki syksyllä kuuluukin olla sateitakin mutta kotipihan kunnostustöitä en sateessa halua tehdä. Nyt onkin hyvä tehdä keskeneräisiä käsityöprojekteja loppuun, niitä riittää kyllä.

Olen villasukkien suurkuluttaja, ihan kirjaimellisesti. Pidän aina villasukkia, kesät talvet. Vaikka käytössäni on monta villasukkaparia, tulee joistakin erityisiä suosikkeja ja ne tietysti kuluu lopulta aina puhki. En kauheasti välitä parsimisesta, teen mieluummin uudet, varsinkin kun kauppareissulla lähes aina löytyy edukkaita sukkalankatarjouksia. 😂

Neuloin siis yhdet ties milloin aloitetut "So Sweet Socks" -sukat valmiiksi. Lanka on Nalle Taika -lankaa ja saatu tyttäreltä lahjaksi, langan sävyn nimeä en muista mutta on kyllä yksi kauneimmista Nallen sävyistä! "So Sweet Socks" -ohje on Ravelrystä ja Niina Laitisen suunnittelema ja on ilmainen. Muitakin sukkamalleja katselin mutta nuo sukat nyt tuntuu niin kivoilta, että puikoilla on jo toisetkin mutta eri sävyisellä Nalle-langalla.

























Näitä sukkia neuloessa opettelin uuden kärkikavennuksenkin. Kalanruotokavennus on se mitä äitini käytti villasukkia neuloessa ja onnistuin löytämään siihen ohjeen. Kalanruotokavennuksesta taitaa tulla suosikkini, on mukavan huomaamaton.

































Jouduin laittamaan takkaan tulet kun meinasi ihan tulla kylmä sukkaa neuloessa! Onneksi sitä polttopuuta nyt on... Nämä seuraavat sukat tuleekin Nalle Garden -langasta, sävy välimeri. Sateessa tulikin tauko sopivasti käydä pokemonlenkillä, pelaan Pokemon Go -peliä ja joka päivä täytyy jonkinlaisella lenkillä käydä.  Lenkin päälle vielä makoisat kaffet niin jaksaa taas neuloa sukkia tai virkata jouluisia tabletteja ruokapöytään. Mutta tuo virkkuu onkin sitten jonkun toisen postauksen aihe.




1 kommentti: