5.10.2017

Uudet ulkoiluhousut ja niiden lyhentäminen

Housujen lyhennys siististi.

Tein aivan loistolöydön marketissa, tosi siistit ulkoiluhousut ihanan isolla alennuksella! 😊 Koska olen lyhyenläntä on housujen oston jälkeen aina kaivettava ompelukone esille ja lyhennettävä lahkeet.

Ensin mitataan tietysti oikea pituus lahkeille. Lenkkarit siis jalkaan ja pituutta mallaamaan ison pelin edessä. Kun sopiva pituus on löytynyt laitan sen muutamalla nuppineulalla kiinni. Tällä kertaa päätinkin tehdä erilaisen lyhennyksen jollaisen olen joskus netissä nähnyt. Siinä alkuperäinen päärme jää näkyviin ja on todella siisti.

Hetken jouduin pähkäilemään miten edellä kuvattu lyhennys tehdään... Mittasin kuinka paljon lyhyemmät lahkeista pitää tulla, tällä kertaa pois otettavaa oli kuusi senttimetriä (6 cm). Lahkeen suuhun ommeltavan "poimun" syvyys on siis puolet tuosta eli 3 cm. Kuvia en kerennyt (tietenkään) ottamaan joten muutama kuva on malliksi muista housuista.

Lyhennys
Lyhennettävä mitta lahkeesta. 
Poimu
Lyhennyspoimun syvyys.




















































Mittaa poimu ja kiinnitä nuppineuloilla, voit myös harsia poimun jos siltä tuntuu, itse alan vain ompelemaan ja otan nuppineulat pois ompeleen edistyessä. 

Seuraavaksi poimu ommellaan kiinni aivan alkuperäisen päärmeen reunan vierestä. Helpointa se on tehdä kun housut ovat oikeinpäin. Kuvissa näkyy myös huolittelu joka tehdään lyhennysompeleen jälkeen. Kun myös huolittelu on tehty, ylimääräinen kangas leikataan pois.
Ommel tulee aivan päärmeen viereen.
Lyhennysommel läheltä.
Nyt housut ovatkin valmiit käyttöön! Oikaiset vain lahkeen. Tämä tapa lyhentää housut on siisti ja jopa nopeampi kuin, että tekisi lahkeisiin uuden päärmeen.
Lyhennetyt housut oikeinpäin.
Lyhennys nurjalta, oikaisematta.

Lyhennys nurjalta oikaistuna.




























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti