25.9.2017

Puun pintakäsittely

Ihkauusien saippuamuottien öljyäminen.

Posti toi mieluisan paketin kiinasta jossa oli uudet saippuamuottini. Oli kuin joulu olisi ollut kun suorastaan revin pakkausmuovit muottien päältä. Yllätys oli suuri kun huomasin puukuorien olevan käsittelemättömät, en kuitenkaan miettinyt silloin asiaa enempää. Vein muotit "harrastehuoneeseeni" ja jatkoin muita askareita.

Yön aikana puoliunessa tajusin, että onhan ne muottien puuosat pintakäsiteltävä! Jo ihan sen takia, että saippuaa tehdessä joskus aika kirkasväristäkin saippuakiisseliä roiskahtaa vähän muotin ulkopuollekin. Jos materiaali on huokoista niin tahrahan siitä jää kun väri imeytyy siihen.

Aamulla aloin ottamaan selvää mitä vaihtoehtoja pintakäsittelyyn minulla on. Meille kun on omakotiasujana kertynyt kaikenlaisia pintakäsittelyaineita :D. Saippuan- ja kosmetiikantekijänä minulla on myös erilaisia vahoja ja öljyjä. Tutkittuani asiaa totesin, että vahaaminen tai öljyäminen on paras tapa ja koska noita öljyjä on niin päädyin öljyämiseen.

Öljyistäni valitsin rapsiöljyn joka mainittiin PuuProffan sivuilla. Levittäminen oli todella helppoa ja kyllähän se puu sitä öljyä imi :).

puun öljyäminen
Yhteen kertaan öljytyt muotit imeytymässä.



























Öljysin muotit kolmeen kertaan ja annoin öljyn imeytyä kokonaan ennen uuden kerroksen levittämistä. Lopuksi vielä pyyhin mahdollisen ylimääräisen öljyn puuvillarätillä muottien pinnasta. Uskon, että nyt muotit ovat likaa hylkiviä ja voin alkaa tekemään niillä saippuaa.
puun öljyäminen
Saippuamuotit valmiina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti