18.9.2017

Mökki talviteloille

Saunan puupinon uusi elämä.

Mökillä ei tänä kesänä ole oikein viihdytty, ei meidän perhe eikä oikeastaan muutkaan, käyttö on jäänyt harmillisen vähälle ja samalla kaikki kunnossapitotyöt ja kohentamiset ovat jääneet tekemättä. Tälläkään kesän viimeisellä reissulla ei saatu soraa järjestymään grillipolun kohentamiseksi. Tehtäviksi jäi heinikon niitto, tienvarsivesakoiden kaato ja saunan romahtaneitten puupinojen ylösnosto. Lähtiessä tietenkin lisäksi vedet katkaistiin ja astianpesukone nostettiin talvisäilytykseen.

Kun edellissyksynä tuli iso puukuorma pihaan piti se tietenkin saada säältä suojaan mahdollisimman pian ja kovalla tohotuksella iso osa puista pinottiin saunalle missä kulutuskin on suurin. Siinähän kävi sitten niin, että vanhojen kalikoitten päälle nostettu pino ei pysynyt pystyssä vaan romahti toisten pinojen päälle jotka nekin kaatuivat. Kaiteetkin saunan terassilla olivat antaneet periksi puitten painosta...


puupino















Noh lauantaina aamiaisen jälkeen aloimme Seija -siskon kanssa siirtämään puita terassilta paljun kulkusillalle pois tieltä ja lounasaikaan mennessä homma olikin tehty. Vuorossa oli kaiteitten korjaus jonka lankoni Aki ja mieheni Marko hoitivatkin ripeästi ja hienosti. 😊 
Lounastamisen jälkeen alkoi sitten puitten takaisin pinoaminen terassille. Nyt se tehtiinkin erityisen huolellisesti siten, että vuoronperään pinoon laitettiin uudempia, aika kookkaitakin koivuklapeja ja vanhempaa pinonpohjan pyöreää klapia. Pinotessa tarkkailimme kokoajan, että pinot pysyvät pystysuunnassa suorassa, etteivät kallistu eteen tai taakse... Lopputulokseen olimme erittäin tyytyväisiä!


 

Eivätkä miehet tietenkään laiskotelleet meidän puita pinotessamme vaan ankarasti laittoivat pihatien varren pusikoita ojennukseen ja heinikoita tuvan ympärillä siistiksi. Samalla vuoronperään lisäsimme puuta paljun kaminaan ja saunan pesään, että pääsemme töitten jälkeen saunaan, uimaan ja paljuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti