20.4.2018

Viimeisiä kylvöjä vuodelle 2018

Kevät etenee ja käsillä ovat (lähes) viimeiset esikasvatettavien kylvöt.

Ensin pieni katsaus kevään etenemiseen. Viimesyksynä sisko ja sen mies toivat ison kassillisen kukkasipuleita. Lumi oli kyllä jo maassa mutta maa ei vielä ollut roudassa joten istuttaahan ne piti! Oli varmaan erikoisin tapahtuma ikinä istutusrintamalla hankeen laittaa kukkasipuleita. Vähän summassa piti muistella missä olisi tilaa...

Nyt ne samaiset sipulit punkee hangen alta jo ihan vimmatulla voimalla!



































































Noista kohdista on siis tänään lumi sulanut... Viimekeväisissä äitienpäiväruusuissa, jotka istutin kukkapenkkiin, näyttää olevan jo todella isot silmut! Ne pitäisi kiireesti päästä leikkaamaan.

Ja kukkapenkki näyttää oikeasti tältä:

























Ne kylvöt :), kylvin isotsinniat (Zinnia elegans), höyhenheinät (Stipa tenuissima) ja kesäpäivänhatut (Rudbeckia hirta). Isotsinniaa ja kesäpäivänhattua kasvatan nyt ensimmäistä kertaa ikinä, pitäisi ilmeisesti olla helppoja tapauksia. Tsinnioitten kanssa kävi sellainen, että kun pussin avasin niin huomasin siemenien olevan suuria ja niitä oli paljon! Eihän se minun kylvöihin varattu mehupurkki riittänyt ensinkään. Käyttöön piti ottaa jotakin varaston perukoilta, onneksi sieltä löytyi noita jauhelihalootia tai jotain ;).

























Ei nämä kylvöt vielä viimeisiä olekaan kun ainakin samettikukat pitää vielä saada esikasvatukseen ja mitä sitä nyt vielä keksiikään kun siemenhyllyjä katselee :D.

Tällaistakin hangen alta paljastuu, puutarhurilta hiipunut voimat näemmä kesken... Hämmästyttävää on, että nuo iirikset on alkaneet työntämään kasvua tuossa lootassa! Niille pitää varmaan joku paikka keksiä jahka kukkapenkit löytyy lumen alta 😊

























Iloisia kevätpuuhia kaikille!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti