11.4.2018

Koulintaa

Nyt sen päätin tehdä! Nimittäin isohkoiksi vehähteneitten taimien koulintaurakan.

Niin siinä pääsi käymään, että kylvämäni kiinanasterit (Callistephus chinensis) ja kirjosalviat (Salvia viridis) pääsi kasvamaan vähän liikaa ennenkuin kerkesin niitä koulimaan. Edellisviikko meni koulussa Lepaalla ja maanantaina aloitin työharjoittelun Plantagenilla, niin en heti tointunut kasvihommiin kotona... Noh, selittelyähän tuo tietysti on, parempi kuitenkin myöhään kun ei ollenkaan, mutta juuret ja taimetkin olivat jo aikalailla sotkeutuneen toisiinsa.
Kaikki valmiina uusille taimille.

Tällaiset koulinnat sain aikaiseksi. Voisin sanoa kyllä, että älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan tehkää niinkuin minä sanon. Helpompaa se kouliminen on kun taimet eivät ihan noin isoja ole!
Tässä kuvassa ovat jo hyvässä kasvussa olevat jättiverbena (Verbena bonariensis) ja siniverbena (Verbena rigida). Jättiverbena on koulittu 11.3. ja siniverbena 21.3. Siirsin ne jo minikasvariin kasvihuoneeseen jotta sain ikkunalle tilaa muille taimille.

Kohta loppuu tila tuolta minikasvaristakin! Ja ikkunoilla on jo ankara tungos... Nyt pitää toivoa, että terminen kevät alkaa, jolloin voisin nuo koristekasvit viedä kasvihuoneeseen ja kylmänarat tomaatit saisivat olla vielä minikasvarissa.

Kevät tosin tulee väkisin, ainakin tämä kuolanpioni (Paeonia anomala) alkaa olla sitä mieltä 😊.
1 kommentti:

  1. Hyvät taimet sinulla, sielläkin tilanahtautta :) Mitähän sitä tulisi laitettua jos tilaa olisi määrättömästi.. Minä en ole vielä kylvänyt astereita, mutta ”asemissa ollaan”. Helsingin messuilta pitäisi käydä ostamassa vielä valkoista riippalobeliaa kun en ole sitä mistään löytänyt. Siellä luulisi olevan.

    VastaaPoista