6.4.2018

Opiskelemassa Lepaalla

Taas on opiskelun lähiviikko Lepaalla ja vuorossa luonnonkivitöitä sekä puitten ja pensaitten leikkuuta.

Eilen aloitimme puistohallissa kivityöt perustusten teolla, siitä en sitten kuvia ottanut kun oli  ankaraa lapioimista ja tasoitusta...

Keskiviikkoaamun auringonnousu oli kaunis pakkasaamun ilopilleri. Aamulla Lepaalla oli pakkasta peräti -12 °C. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan olisi viimeinen pakkanen, toistaiseksi...
























Tänään vuorossa on ainakin kuusiaidan leikkuuta. Kyseessä on Lepaan Viinitilan kuusiaita joka on komea ja korkea. Työtä varten meille on hankittu henkilönostin jotta yllämme kuusiaidan yläosaakin muotoilemaan.

Hyvä siitä tuli!

































Tänään torstaina on jännä aamu kun ei ihan tiedetä mitä leikkuutöitä on edessä :). Sumu ainakin oli aamulla aika paksu... Kuva on otettu ssurinpiirtein samaan suuntaan kuin tuo auringonnousukuva.

























Leikkasimme muoto-omenapuita, pylväshaapaa, riippapihlajaa, muunmuassa. Kuvassa muoto-omenapuut ennen leikkausta sekä kärsivällisesti leikkaustietoa kalloihimme upottava opettajamme.

























Tässä muutama kuva muoto-omenapuista leikaustyömme jälkeen. Pois ovat suurin osa vesiversoista ja muodosta pois kasvaneista oksista.



















































Leikkuurupeaman jälkeen lähdimme naisporukassa kiertämään Hämeenlinnan kirpputoreja. Kahvillakin pistäydyimme Hämeenlinnan keskustassa, aika herkullinen vai mitä?
































Perjantaina kävimme taas kivitöitten kimppuun ja teimme liuskekivistä luonnonkivimuurin, tukimuurin. Ei ollutkaan ihan helppo homma! Aikaa meni ja hiki virtasi kun kiviä kannoimme ja kääntelimme ja sovittelimme paikoilleen ja naputtelimme sopivan muotoisiksi...

Lopuksi vielä harjoittelimme liuskekivikiveyksen tekemistä ja opettajamme kärsivällisellä opastuksella tuli jopa mahtavia onnistumisen kokemuksia! :)

























Näin minun viikkoni sujui. Viikonloppuna on taas vuorossa taimien koulintaa ja jos ilma suosii niin pesen kasvihuoneen sisältä jotta pääsen viemään sinne taimet päivisin saamaan valohoitoa :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti