21.3.2018

Lisää kylvöjä

Pikkuhiljaa pitää loputkin hankkimani siemenet saada itämään jotta haaveitteni ryhmäkasvipenkki kukoistaisi kesällä.

Vuorossa ovat kiinanasteri Callistephus chinensis, sinitähtönen Ageratum houstonianum, rusokesäsypressi Bassia scoparia ja loistosalvia Salvia viridis. Tällä kertaa tein idätysastiat maito- ja mehupurkeista, kulmiin leikkasin grillitikunpuolikaat pitämään muovipussia koholla. Kasvusalustan sekoitin kylvömullasta ja perliitistä, niin siitä tuli kuohkeaa ja siemenet itävät hyvin.

Maito- ja mehupurkki idätysastiana.Apurini grillivartaat

Huppu päälle ja lämpimään

Tänään koulin myös 19.2. itämään laittamani siniverbenat ja eilen leikkasin osan nimellisistä pelargoneistani ja laitoin aika monta pistokasta juurtumaan. Kevään taimihommat jatkuu vielä tällä viikolla...

Miten teillä kylvöt ja koulinnat sujuu?

6 kommenttia:

 1. Mukavan blogin löysin täältä, mutta miten tänne pääsee lukijaksi jotta löytäisin tämän helpommin omasta luettelostani?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että löytyy samanmielisiä ihmisiä! Koska olen suht uusi bloggari niin en älynnyt tuota seuraamisasiaa alussa ollenkaan :D. Nyt olen lisännyt oikeaan reunaan napin jonka kautta blogiani voi seurata. Itse seuraan blogeja blogit.fi -sivun kautta.

   Poista
 2. Sinulla asiatietoa kylvöistä, tuo kylvömullan ja perliitin seos on hyvä idea.Huppou ja lämpö ovat myös hyvä vinkki alittelijalle. Inkeri puutarhyrintytar.blogi.net

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Minulla on aika pitkä kokemus kylvöistä ja ajattelin, että kokemuksestani voisi olla muillekin hyötyä :) ja opintoni puutarhuriksi ovat jo aika pitkällä... Ihana se kuvasi "minä pienenä"!

   Poista
 3. Aijjettä kylvöjutut on herkkuja tähän aikaan vuodesta!
  Näin viime kesänä Lepaan näyttelyssä tuota kesäsypressiä kukkapenkeissä, ihania ja ihan uusi laji minulle! Taidan vielä hommata siidit tälle kesälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoissa istutusaltaissa olleet ryhmäkasvi-istutukset, joissa oli ne rusokesäsypressit, oli minun ja opiskelukaverieitteni tekemät, se oli itseasiassa meidän näyttötyö :)

   Poista