12.3.2020

Siemenkasvatukset aivan uudelle tasolle!

Kun kerran Helsingissä käytiin niin päätin vierailla Pavunvarsi -kaupassa. Olin nettiä kolutessani törmännyt Chilitunarin kirjoitukseen lämpöalustasta. Tätä Garlandin lämpöalustaa lähdin siis hamuamaan.

Lämpöalusta Garland G-125 Fab 4.

Olen tosin käyttänyt kodinhoitohuoneen lattialämmitystä aina siemenkasvatusten apuna. Ongelma siinä on, että lämmityksen joutuu pitämään aika isolla jotta siitä on hyötyä siemenkasvatuksessa ja kaikelle muulle puuhailulle se sitten onkin vähän turhan lämmin ja sähköähän tuossa kuluu kun koko lattiaa lämmittää. No meidän kissa on kyllä lattialämmöstä onnellinen 😄

Kylvin siis silkkitassun (Ptilotus exaltatus) siemenet lämpöalustan kippoon. Samalle alustalle nostin muutaman tomaattipotinkin lattialta. Silkkitassu itää valossa ja tuli taas pohdittavaa, että mihin ihmeeseen sijoitan härpäkkeen. No onneksi olohuoneen orkideahyllyssä oli tilaa kunhan siivoilin sen😅 Sähkönsaantikin piti miettiä, jouduin hankkimaan haaroituspistokkeen, jotta orkideavalot ja lämpöalusta saa sähköä.Tilaahan tuossa on, näyttää suorastaan tyhjältä nyt
Tomaatin siemenet ovat vielä itämässä lattialämmön päällä kun vievät aika paljon tilaa. Minulla on tapana kylvää tomaatit kuitupotteihin, esim. Nelson Gardenilla on sellaisia. Nämä kuitupotit upotan aikanaan isompaan ruukkuun kokonaan siinä vaiheessa kun ruukutan tomaatin taimet.

Tomaatithan itää nopsaan ja sunnuntaina kylvetyt siemenet alkaa nyt torstaina nousta ylös ja niille pitää jostakin valoisa paikka löytää! Tilahan mulla tietenkin alkaa loppua kesken mutta ei auta kun sinnitellä lisävaloilla. Jos ilmat vain aurinkoistuisivat niin kasvihuoneeseenkin voisi jo päiväksi taimia viedä, valo ja viileä tanakoittaa taimia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti