8.1.2019

Ihanaa alkanutta vuotta 2019!

Tästä se taas alkaa, uusi, upea kasvatuskausi 😁

Mikä voisi muka olla ihanampaa kuin lueskella siemenluetteloita ja haaveilla tulevan kesän kukkaloistosta!?!?!

Ensimmäisen siementilauksenkin jo tein. Hentohöyhenneinä Nasella tenuissima 'Pony Tails' ei kerennyt kukkia (tehdä röyhyjä) viimekesänä, joten ajattelin kylvää sen jo hyvissä ajoin.

Edellisvuodelta jääneitä siemeniä tutkiessani päätin, että tänä vuonna otan vain yhden uuden kirsikkatomaatin kokeiluun. Tomaateista jatkoon pääsee kirsikkatomaatit 'Sungold', ' Supersweet 100' ja 'Golden Bumble Bee', näitä siemeniä kun jäi viime kevään kylvöistä joten hyödynnän ne. Jotakin jännää, vaikka jokin oikein tumma suklaanruskea, voisi tänä vuonna kuitenkin kokeilla 😊

Viimekesänä väsätyn ryhmäkasvipenkin suunnittelu on jo hyvässä vauhdissa. Ihania kokeiltavia kasveja on vaan ihan liikaa kun penkkiin mahtuu niin rajallinen määrä kasveja!

Kylvöjä ja kasveja suunnitellessa on todella suuri apu siitä, että olen joka vuosi kirjoittanut kalenteriin ylös lajikkeet ja kylvöajat! Tänä vuonna ajattelin tuota systeemiä vielä jopa parantaa ja hankin muutaman euron muistikirjan josta teen puutarhan muistikirjan. Teen sinne kaikki muistiinpanot kasveista ja siemenistä, kylvöksistä ja koulinnoista, kasvualustoista ja lannoituksista sekä perennapenkkien ja ryhmäkasvi-istutusten suunnitelmat. Vuosikalenterin puutarhan töistä jo muistikirjaan väsäsinkin, seuraavaksi pitää hahmotella siemenien itävyystaulukko josta näkee kylvö- ja itämisajat, itääkö valossa/pimeässä sekä itämislämpötilat. Tähän muistikirjaan on tarkoitus tulla usean vuoden kylvötiedot ja kesien kasvu-/säätiedot. Kun kaikki on samassa paikassa on helppo tarkistaa miten on aikaisemmin mennyt ja tehdä tarvittavia korjausliikkeitä kylvöksiin, lannoituksiin ym.

Vaikka maa on roudassa ja nyt jo paksun lumivaipan alla niin kaikkea ihanaa voi jo puuhailla ensikesää varten 😊

Oikein ihanaa kasvukautta 2019 kamut!


4 kommenttia:

 1. Osa siemenistä jo hyvin kasvuvauhdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on jos satoa aikoo saada :D, orvokitkin voisi jo kylvää, en tosin ajatellut orvokkeja tänä keväänä kasvattaa.

   Poista
 2. Ihana idea tuo Puutarhan muistikirja! Meillä on käytössä 5 vuoden kalenteri, johon kirjataan ylös puutarhassa tehtyjä hommia ja ostoksia. Sekä tietysti sää.
  Olen pitkittänyt siementilauksen tekoa... ehkäpä teen sen tänään. Pitäisi nimittäin tehdä päätöksiä, kun kasvutila on rajallinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei SariW! Mulla on ollut joka vuosi uusi puutarhakalenteri... Nyt päätin tehdä ns. puutarhabujon (bujo = bullet journal) jossa useamman vuoden tiedot löytyy yksistä kansista. Tuo rajallinen kasvutila hankaloittaa ihanaa harrastusta pahasti meilläkin!:D

   Poista