28.2.2018

Uusi verhous jalkarahiin virkkaamalla

Meille tuli uudet huonekalut ja samalla vanhat vietiin kierrätykseen, mutta vanhasta rahistani en halunnut luopua. Väri on nyt tietysti ihan väärä ja kulunutkin verhoilu jo on, päätin siis tehdä siihen uuden päällisen. Taustalla uusi sohva ja sitten on tämä avaruudesta tipahtanut rahi...



Ostin Lilli ontelokudetta tarkoituksenani virkata siitä päällinen. Aloitin innolla mutta nopeasti kävi selväksi, että tuon ontelokuteen virkkaaminen on turhan työlästä. Olin jo vaihtamassa materiaalia kun keksin miten saan hyödynnettyä Lillin virkkuuksessani. Päätin virkata sen villalangan sisään!

Tekniikka sinällään on helppo, haastavan siitä tekee jalkarahini malli. Päätinkin siis virkata rahin yli menevän "maton" ja sivukappaleet erikseen. Kappaleiden kiinnitystä toisiinsa en vielä miettinyt. Kuvassa näkyy tekniikka jolla kaikki kappaleet virkkailin. Ihan kiinteillä venytetyillä silmukoilla virkkasin kuteen aina edellisen kerroksen kiinteään silmukkaan. Kiinteiden silmukoiden välissä on yksi ketjusilmukka ihan vain siksi, että näkyisi tuo kudekin välistä.

































Kappaleet kiinnitin toisiinsa kiinteillä silmukoilla nurjat puolet vastakkain jolloin kaunis silmukkarivi jäi oikealle puolelle.

























Vanhaa verhoilua en ole poistanut alta, lisäsin vain pehmustetta kohtaan josta se oli pahasti kulunut pois ja vedin uuden päällisen päälle ja kiinnitin reunat rahin alle sinkilänaulaimella. Lopputulokseen olen todella tyytyväinen, rahi sopii nyt muuhun sisustukseen 😊


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti