6.11.2017

Lähiviikko Lepaalla

Alkuviikko meni teoriatunneilla, loppuviikosta onneksi päästiin taas reippaaseen työhön.

Hauskannäköisiä talventörröttäjiä


































Tämä puutarha-ala on todella kausityötä ja tänä syksynä väliaikaistalvea on ollut etelässäkin jo aika varhain. Meilläkin opiskelu väkisinkin muuttuu teoriaopetukseksi ja on ankaran työpitoisen ajan jälkeen vähän tuskaisaa istumista. Meillä on juuri nyt työnalla todella iso ylläpidon tehtävä jonka aloittaminen on tuntunut ylivoimaiselta. Onneksi porukassa on voimaa ja toinen toistamme tukien ja rohkaisten käymme tehtävän kimppuun.

Opistolle on ostettu uusi traktorikin ja pitihän sitä käydä ihailemassa, komea peli!

































Mutta tämä ilahduttava loppuviikko käytännön tehtävää tehden, siinä oli vauhtia ja tekemisen meininki! Kiitos mahtavalle ryhmälle joka olikin täysin akkavaltainen 😊.

Teimme muurin jonka sisään seuraavalla lähijaksolla tehdään kiveystä. Tärkein anti tässä tehtävässä on kyllä ehdottomasti koron määrittäminen ja mittaminen, laskeminenhan minulta kyllä onnistuu, mutta sen koron sisäistäminen epämääräisessä korkeudessa heiluvan laserin kanssa vaati jo aivotyötä tosissaan! Ja olisittepa kuuleet ne rimun kiljahdukset kun laserilla mitaten muurin pinta oli just eikä melkein oikeassa korossa. Kiitos Helena, Satu, Katri ja Patricia, olette rautaisia naisia!
Tässä olemme jo poistaneet muitten tekemän kiveyksen ja alkaa korkojen mittaus ja pohjan tasotus.






















Se on siinä! Ja korko on just eikä melkein :)

1 kommentti:

  1. Todella hienon näköinen tuo teidän traktori, että varmasti kiva päästä ajelemaan sillä! Mekin vuokrasimme juuri tuollaisen tarktorin meidän pihatöitä varten, sillä haluamme aloittaa ensi vuonna kunnon puutarhan työstämisen, niin teimme alustustyöt jo valmiiksi. Tuo on yllättävän haastavaa juuri saada kivet oikeaan mittaan ja tarpeeksi tukevasti, vaikka kuulostaa helpolta.

    VastaaPoista